| | #38 (permalink) |
| Member Giriş Tarihi: Nov 2007
| İlgi: Detan Cumhuriyeti Sn. Detan bu düşüncenizi halen koruyor musunuz? Ayrıca muhtemel bir C düşüşü için sanıyorum Dji için kırdığı OBO'nun boyun çizgisinden başlayacak düşüş tetiği çekecek düşüncesinde olabilir misiniz? Bir sorum daha olacak çok fazla oldum belki ama bu C dalgası 31.500'den başlayan dalgayı tümüyle yutabilir mi? Cevabınız için şimdiden tesekkürler... |
| | |
| | #43 (permalink) |
| Super Moderator ![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| İlgi: Detan Cumhuriyeti 23-01-2008 Ocak topiğinde "Şimdiye kadar pek görülmemiş bir şekilde 11 gün üst üste düşen borsamızda bugünkü kapanış sonrasında Japon mumlarında "Bebek Yuttuğunu Gizleyen Boğa Formasyonu" denilen dönüş formasyonu oluştu. Umarım iyi bir tepki çıkışı yaşanır." 24-01-2008 Ocak topiğinde” U 100 endekste hamile boğa formasyonuna benzer bir formasyon oluştu, bu formasyonun üçlü içten boğa formasyonuna dönüşmesi halinde 48000-48500 e bir atak olabilir” demiştim. 25 Ocak günü 46225 e kadar yükselen IMKB, iç siyasetteki gerginliğin de etkisiyle dış borsalara ayak uyduramadı ve hatta geriledi. Cuma günü biraz toparlanmasına rağmen göreceli olarak zayıf kaldı. Turban gerginliği olmasa muhtemelen 48000 seviyeleri görülebilirdi. Bizim muhteşem yetenekli yöneticilerimiz sayesinde tahmin yapmak oldukça zor olmasına rağmen elimizi taşın altına koyup bir şeyler yapmaya çalışıyoruz.Biz yeni yeni hareketlenmeye çalışırken Bovespa ve Dow dirençlerine yöneldi. Onlar dirençten dönerken (dönerse) IMKB nasıl yukarı yapacak? Zor dostum zor. Yazmak da zor, çizmek de zor. |
| | |
| | #45 (permalink) |
| İlgi: Detan Cumhuriyeti Şubat topiği 04-02-2008, 12:45 AM Aralık ayında İMKB'nin 2006 düşüşüne benzer bir düşüşe hazırlandığını yazmıştım. Bu öngörümüz büyük ölçüde gerçekleşti. Şimdi bir tepki bekliyoruz ama bu düşüşün sonuna gelinip gelinmediği konusunda da karar verme durumundayız. Alttaki grafik bu konuda yardımcı olabileceğini düşündüğüm bir grafik. Bu grafik U 100 endeks ile Euro/YTL paritesi arasındaki ilişkiyi gösteriyor. (Benzer bir grafik dolar için de yapılabilir ama U 100-Euro ilişkisi daha anlamlı görünüyor.) U 100 endeks ve EURO/YTL paritesi kahverengi pivot çizgisinin altında ve üstünde salınımlar yapıyor. U 100 endeks 2006 düşüşünde olduğu gibi pivotun altına inmiş durumda ama 2. aşama düşüşü henüz yapmamış. Ayrıca endeks pivota inerken Euro yukarı hareketlenmemiş. Bu hareketi 2. düşüş dalgasında yapabilir. Benim beklentim önümüzdeki haftalarda 2. düzeltme dalgasının (C dalgası) geleceği, bu arada Euro'nun pivota doğru hareketleneceği yönünde. 1. düşüş dalgası (A) oldukça uzun bir dalga olduğu için C dalgasının normalden kısa olacağını düşünüyorum. |
| | |
| | #49 (permalink) |
| İlgi: Detan Cumhuriyeti Yine aynı sayfada: Şekilde görüldüğü gibi kısa vadeli alçalan trend direncinde kapanmış. Her ne kadar bu direnci geçme arzusunda gibi görünse de stochastic ile uyumsuzluk var. Stochastic trigeri aşağı kesmiş ve divergence oluşmuş. Kısa vadede 55000 e doğru geri gelebilir |
| | |
![]() |
| Etiketler |
| cumhuriyeti, detan |
« Önceki Konu
|
Sonraki Konu »
| Konu araçları | |
| |
Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 05:45 PM.

[/URL] 

yöneticilerimiz sayesinde tahmin yapmak oldukça zor olmasına rağmen elimizi taşın altına koyup bir şeyler yapmaya çalışıyoruz.