| | #2 (permalink) |
| Super Moderator ![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| İlgi: "Mart ayı dert ayı" derler, tayfaya vız gelir bu söylemler... YKY Günlük Bülten Olumlu açılış bekliyoruz ABD borsalarında Cuma günü açıklanan GSYH rakamının beklenenden daha iyi gelmesinin etkisiyle yükselişler görüldü. Ocak ayı ikinci el konut satışları ve Şubat'a ait tüketici güveni verilerindeki zayıflık ise GSYH verisi kadar etkili olmadı. Tüm küresel piyasalarda ise Yunanistan konusu ana gündem maddelerinden biri olmaya devam ediyor. Haftasonu Wall Street Journal gazetesinde çıkan habere göre Almanya ve Fransa'nın başını çektiği AB ülkeleri Yunanistan'a 30 milyar euroyu bulacak bir yardım paketi üzerinde çalışıyor. Cumartesi günü Financial Times gazetesinde çıkan habere göre ise Alman bankaları, Alman devlet bankası KfW tarafından garanti edilecek olan Yunan borçlarını almayı düşünüyor. Yunanistan'ın bu hafta 10 yıllık tahvil ihracı yapmayı planladığını tekrar not ediyoruz. AB komisyonundan Oli Rehn'in bugün Yunanistan ile görüşmesi ardından 5 Mart'ta Almanya'ya görüşmelere gideceğine dair haberler var. Yunanistan konusundaki haberlerin de etkisiyle bu sabah itibariyle Asya borsalarında olumlu bir hava var ve ABD vadeli endeksleri de artıda. Yurtiçinde ise Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, Anayasa değişikliği paketinin en kısa zamanda; farklı alanlarda yasa değişikliklerini içeren bir reform paketinin de bu ay sonuna kadar Meclis'e sunulacağını söylediği haberleri yer alıyor. Haberlere göre, Anayasa paketine ilişkin olası referandumun erken seçimle birlikte gerçekleştirilmesi ihtimaline ilişkin bir soruya Erdoğan, "Ben, 'erken seçim yok' dedim. Referandum başka şey, erken seçim başka şey... Seçim zamanında yapılacak. Ve 'benim ülkem referandumlara alışmalıdır' diyorum. Parlamento içinde bu Anayasa değişikliği gerçekleşmiyorsa referanduma götürebilme imkanını yakalayabilirsek referanduma götürmek suretiyle biz, böyle bir değişikliği yapmayı arzu ediyoruz... Biz teşebbüs edeceğiz. Olur olur, olmaz olmaz, ama yarın 'niye yapmadın' kimse diyemeyecek. Biz, 'teşebbüs ettik, müsaade etmediler' diyeceğiz" ifadesini kullanmış. Son haftalık bültende de değindiğimiz gibi "Önümüzdeki dönemde Türkiye'nin düşük kamu borcu ve güçlü bankacılık sektörü sayesinde olumlu şekilde ayrışmaya devam etme potansiyeli varken, kısa vadede bu potansiyel önündeki en önemli engelin son gelişmeler ile artan siyasi tansiyon olabileceğini düşünüyoruz." Gene geçen Cuma günü belirttiğimiz gibi: "Erken seçimin şimdilik bizim baz senaryomuzda yer almadığını tekrar vurguluyor, yükselen tansiyonun, ortadan kalkmasa bile, kısa vadede daha fazla artmayabileceğini düşünüyoruz. Bu bağlamda piyasaların da buna göre olumlu tepki vermesi bizce olası". |
| | |
| | #3 (permalink) |
| İlgi: "Mart ayı dert ayı" derler, tayfaya vız gelir bu söylemler... Açıklanacak veriler: 15:30 ABD - Kişisel Gelirler (beklenti:0.40% önceki:0.40%) 15:30 ABD - Kişisel Harcamalar (beklenti:0.40% önceki:0.20%) 17:00 ABD - ISM İmalat Endeksi (beklenti:57.9 önceki:58.4) |
| | |
| | #4 (permalink) |
| İlgi: "Mart ayı dert ayı" derler, tayfaya vız gelir bu söylemler... Döviz – Siyasi gerilimin artması dolar/TL kotasyonlarının da geride bıraktığımız haftayı 1.54 seviyesinin üzerinde kapamasına neden olmuştu. Dolar/TL kotasyonları Interbankta haftaya 1.5410/1.5460 seviyesinden başlamakta. Haftanın ilk günü seyrin 1.5350/1.5550 bandında gerçekleşmesini beklemekteyiz. Bu hafta Cuma günü açıklanacak olan ABD işsizlik ve tarım dışı istihdam rakamları ve Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararı piyasalar üzerinde önemli rol oynayacak. Tahvil-Bono – Bu sabah tezgahüstü piyasada gösterge kıymet 8.95 bileşik seviyesinden işlem görmekte. Tahvil ve bono piyasasında haftanın ilk günü seyrin 8.85/9.05 bileşik bandında gerçekleşmesini beklemekteyiz. Hazinenin bu hafta yarın iki ihalesi bulunmakta. İhalelerin ikisi de 3 Mart 2010 valörlü. İhalelerin ilki 16.11.2011 itfalı gösterge kıymetin yeniden ihracı olurken, diğeri 11.02.2015 itfalı TL cinsi 6 ayda bir kupon ödemeli TÜFE'ye endeksli tahvilin yeniden ihracı olacak. İhaleler piyasalar tarafından yakından izlenirken, piyasaların seyri üzerinde etkileyici bir rol oynayacağını beklemekteyiz. |
| | |
| | #5 (permalink) | ||
| İlgi: "Mart ayı dert ayı" derler, tayfaya vız gelir bu söylemler... Alıntı:
Alıntı:
Üstteki alıntılarla konuyu özetlemeye çalıştım. Piyasa sıkışmıştı, aşağı yönde bir hareket bekliyordum. S&P nin not artırımını önceden bilenler piyasanın kısa süreli yukarı hareket yapmasını sağladılar. 19 Şubatta not artırımı gerçekleşti; bir iş günü sonra (22 Şubat) borsa düşmeye başladı ve geçen hafta içinde sanırım en düşük 48.080 görüldü. Bir kez daha haklı çıkmanın ve tayfayı zamanında uyarmanın mutluluğunu yaşıyorum. | ||
| | |
![]() |
| Etiketler |
| derler, gelir, mart ayı dert ayı, söylemler, tayfaya |
« Önceki Konu
|
Sonraki Konu »
| Konu araçları | |
| |
Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 06:07 PM.