| | #26 (permalink) |
| Super Moderator ![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| İlgi: Telekom un halka arzı. Türk telekomun halka arzını hangi aracı kurum yapacak? diye topik açıyorsun. Ne bir bilgi, ne bir öneri var. "Allah aşkına olumsuz yorum yazarken destekli atın bi kişi olumlu bişey yazsaydı 0.70 den bile alacaktım" diyorsun. Topiği açan sensin, al diyecek olan sensin. Senin boş topiğini ayhan ve ben doldurduk. Daha ne istiyorsun? |
| | |
| İlgili Linkler |
| | #29 (permalink) |
| İlgi: Telekom un halka arzı. Bu arada GRNYO'nun bedelsiz vereceğinden de hiç bahsetmemişsin. Belki hareketin sebebi budur. ![]() GRNYO Garanti Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin 22.04.2008 tarihli yazısı aşağıya çıkarılmıştır. “Şirketimizin 22.04.2008 tarih ve 184 sayılı yönetim kurulu toplantısında; Şirketimiz’in 21 Nisan 2008 tarihinde yapılan 2007 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısında alınan dağıtılabilir kardan 937.500,00 YTL birinci temettünün (%5 oranında) bedelsiz pay biçiminde ortakara dağıtılmasına “ ilişkin karar doğrultusunda Olağanüstü yedekler kaleminde bulunan 3.262.500,00 YTL’nın da sermayeye ilave edilerek bu kısma karşılık gelen pay tutarının da ortaklara bedelsiz olarak dağıtılmasına, böylelikle şirketimizin 18.750.000,00 YTL olan çıkarılmış sermayesinin yukarıda belirtilen tutarlar toplamı olan 4.200.000,00 YTL artırılmak suretiyle 22.950.000,00 YTL’na (%22,40 oranında bedelsiz) çıkartılmasına oy birliğiyle karar verilmiştir. |
| | |
| | #30 (permalink) |
| Senior Member Giriş Tarihi: Jan 2008
| İlgi: Telekom un halka arzı. yav ben bilmiyorum ki grnyo 'mı yapacak kim yapacak halka arzı öğreneyim diye ben sizin gibi usta prof borsacımıyım insanların herdediğine cevap bulayım naçizane bi soru sordum baştan.sağolsun Ayhan kardeş te acıklama getirdi zaten. bilgi paylaşımı değilmi bu forum. |
| | |
| | #32 (permalink) |
| Senior Member ![]() Giriş Tarihi: Oct 2007
| İlgi: Telekom un halka arzı. Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci, halka arz edilen Türk Telekom ile ilgili, 2005'te gerçekleştirilen yüzde 55 oranındaki satışın bir stratejik işlem, çoğunluk hissesi satışı olduğunu hatırlattı ve dünyada çoğunluk hissesi satışlarında primin söz konusu olduğuna işaret etti. Kilci, "Şimdi gerçekleştirilen işlem, halka arz işlemi. Birtakım misyonları var. Küçük tasarruf sahiplerini, PTT çalışanlarını teşvik edici bir takım görevleri var. Bir prim olması mutlak beklenir" şeklinde konuştu. KİLCİ: DAVA BEKLEMİYORUZ Kilci, Türk Telekom'un Hazine'ye ait yüzde 15'lik hissesinin halka arzıyla ilgili düzenlenen toplantıda "Türk Telekom'un halka arzının ertelenmesi lüksü yok mu?" sorusunu şöyle yanıtladı: "Erteleme lüksü diye tanımlamak doğru olmaz. Ancak kimsenin bizden kötümserlik tellallarının davullarını çalmamızı beklemesin. Yani birileri kötümser olacak derken biz daha kötümser olalım senaryoları, beklentilerine göre kendimizi set edemeyiz. Biz doğru olanı yaptığımızı düşünüyoruz. Piyasa şartları, birtakım aşırı kötümserlerin öngördüğü kadar kötü değil. Türk Telekom ve Türk ekonomisi açısından da oldukça ümit vaat eden bir kısa dönem öngörümüz var." Metin Kilci, fiyata ilişkin eleştiriler nedeniyle dava açılmasını da beklemediğini ifade etti. Halka arz sonrası Hazine'de kalan payın ne şekilde değerlendirileceği konuda henüz bir strateji ve planın söz konusu olmadığını, buna ilişkin değerlendirmenin önümüzdeki dönemde yapılabileceğini söyleyen Kilci, yerli yatırımcılara yapılan tahsisatın taleple ilgili bir durum olduğunu belirterek "Halka arz işlemlerinde yatırımcı gruplarına yapılacak tahsisat elde edilen taleple yakından bağlantılı. Ön talep ve talep sürecimiz var. Bu süreçler sonucunda bir değerlendirme yapılabilir" diye konuştu. Kilci, yerli yatırımcıdan yüksek talep gelmesi halinde payın artırılıp artırılmaması konusunda herhangi bir değerlendirme yapmayacağını kaydetti. DEĞERİ BAKANLAR ONAYLADI Kilci, halka arzda bir zaman sıkışıklığı yaşanıp yaşanmadığı konusunda ise sürecin 26 Aralık 2007 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla başladığını belirtti. Kilci "Zaman planında bir erteleme ya da yavaşlama söz konusu değil" dedi. Kilci, Türk Telekom değerlemesinin ayrı bir bir Değer Tespit Komisyonu tarafından yapıldığını, burada elde edilen sonucun Ulaştırma Bakanlığı aracılığıyla Bakanlar Kuruluna sunulduğunu ve değer tespit rakamının Bakanlar Kurulu kararı ile kesinleştiğini belirterek, bu rakamın arkasında Bakanlar Kurulu kararı bulunduğunu vurgulad |
| | |
| | #33 (permalink) |
| İlgi: Telekom un halka arzı. Türk Telekom arzında 28-29-30 Nisan 2008'de ön talepler toplanacak, kesin talep ise SPK'nın onayı ile 7-8-9 Mayıs 2008'de alınacak. Hisselere 15 Mayıs 2008'de İMKB'de TTKOM koduyla işlem görmeye başlayacak. |
| | |
| | #34 (permalink) |
| İlgi: Telekom un halka arzı. ÖN talep toplama sistemi ile ön talepte başvurup daha sonra aynı miktarda kesin talepte bulunanların normalden yüzde 3 daha fazla indirim alacaklar. Böylece ön talepte bulunan bireysel yatırımcılar hisseye yüzde 7 daha ucuza sahip olacak. Alım gücü yüksek bireysel yatırımcıların ise ön taleple yüzde 5, kesin talepte ise yüzde 2 daha ucuza hisse alabilecek. |
| | |
| | #35 (permalink) |
| İlgi: Telekom un halka arzı. Telekom ve ucuzluk Türk Telekom’un (TT) halka arzı ile ilgili iki okkalı soru piyasaların orta yerinde duruyor: Doğru zaman mı? Doğru fiyat mı? Telekom’un %55’inin Oger’e özelleştirme yoluyla satışından sonra, kamunun elindeki %15’lik hissenin de 2008’de halka arz edileceği biliniyordu. Lakin dünyada patlayan finansal kriz yüzünden bu halka arzın da erteleneceği zannediliyordu. Özelleştirme İdaresi (ÖİB) halka arz takvimini değiştirmedi ancak piyasa şartlarının çok da elverişli olmaması sebebiyle halka arz fiyatı da umulanın altında belirlendi. *** Özelleştirmelerdeki ana gayelerden birisi, satılan şirketin gelecekteki değerinin artmasıdır. Satın alan yatırımcı, şirkete yatırım yapar, teknolojisini ve iş süreçlerini geliştirir, verimliliği, katma değeri arttırır. Şirketin piyasa değeri de artar. TT’de de bu bekleniyordu. Nitekim ana hissedar Oger, yatırımlarla şirketin hem iş hacmini hem kârlılığını artırdı. ADSL ile, agresif reklam kampanyalarıyla abone başı ciroyu artırdı. Rakamlara bakıldığında, özelleştirildiği tarihten bugüne gözalıcı gelişmeyi fark etmemek mümkün değil. *** Lakin ister piyasa şartları, ister zaman problemi deyin, TT’nin halka arz için belirlenen hisse fiyatı, bu gözalıcı gelişmeyi pek yansıtmıyor gibi... 2005’teki özelleştirme fiyatıyla neredeyse aynı... Bazı analistler “kedi buysa ciğer nerede” diyorlar. Gerçi 3 yıl önce yurt dışı piyasalar iştahlı ve agresif alıcı idiler. Bugün ise o piyasa şartlarının çok uzağındayız. Diğer soru da tam bu noktada peydahlanıyor: O halde neden biraz daha beklenmiyor da halka arz şimdi yapılıyor? *** Yüzde 15’lik TT hissesi, ÖİB’nin elindeki en kıymetli kamu varlıklarından... Eminim ki onlar da en iyi fiyattan satmak istiyorlar. Ama piyasanın zihninde oluşan soru işaretlerine de tatminkâr cevaplar vermekte fayda var. Fiyat, belli ki gelecek talebin piyasa şartları yüzünden güçlü olmayabileceği düşüncesiyle düşük tutulmuş. Piyasa şartları belliyken halka arzın neden şimdi yapıldığının da mutlaka bir izahı vardır. Gelecekte piyasa şartlarının daha kötü olacağı mı düşünülüyor, cari açık yüzünden sıkışabilecek ödemeler dengesinin takviye edilmesi mi gerekiyor? İzahat faydalıdır, kafa karışıklığını giderir. |
| | |
| | #36 (permalink) | |
| İlgi: Telekom un halka arzı. şöyle bir yorumda bulunmuşlar Alıntı:
| |
| | |
| | #37 (permalink) | |
| İlgi: Telekom un halka arzı. Alıntı:
| |
| | |
| | #38 (permalink) | |
| İlgi: Telekom un halka arzı. Alıntı:
ben kendi adıma bu topikte şu yazıyı yazmıştım. " Bunu burdakiler bilir ama ben yine de bilmeyipte okuyanlar için yazayım dedim. Halka arzları aracı kurumlar yapar. Örneğin iş yatırım menkul değerler gibi. İş yatırım ortaklığı ise ayrı bi şeydir. Geçmişte çok yapmışlardı. Halkı arzı yapan aracı kurum ama giden yatırım ortaklığı olurdu. İnsanlarda halka arzları yo lar yapar sanırdı. Bende borsayı ilk öğrendiğim zamanlarda öyle zannederdim. Şimdi bunu bilmeyenlerin bu tarz düşüncelerle canı yansın istemem. " bu yazıyı da geçmişte bizzat bunun cezasını çekmiş olan insanlar bulunduğu için yazdım. Zaten bu yazıda desteksiz olmayıp yaşanmış bir tecrübeye dayanan kısa bir bilgilendirme yazısıydı. Yoksa hissenin temeli, tekniği ile ilgili değil. Yukarıda yazından sonra böyle bir açıklama gereği hissettim. | |
| | |
| | #39 (permalink) |
| İlgi: Telekom un halka arzı. İbrahim Kahveci: Telekom arzına çözüm: Ek satış Türklere verilsin 01 Mayıs 2008 Perşembe Saat:11:04 Sn İbrahim Kahveci’nin Yeni Şafak Gazetesi’nde yayınlanan TT halka arzı yorumunu aşağıda okurlarla paylaşmayı önemli bulduk. TT’nin niye şimdi ve bu fiyattan halka arz edildiği bizim de (değişik sebeplerden dolayı) kafamızı çok karıştıyor. Geleneksel halka arz zamanlaması borsaların coştuğu dönemlerde olur. Şimdi böyle bir şey söz konusu değil. TT’nin ortağı Devlet’in paraya sıkıştığını da zannetmiyoruz. F/K oranları kurumdan kuruma değişen rakamlar, bu yüzden Sn Kahveci’nin verdiği oranları yorumsuz sizinle paylaşıyoruz. Halka arzlarda sektörde halka açık şirketlere nazaran oranları bir miktar iskonto adettir. Ama, Sn Kahveci’ni verileri doğruysa, %40’a varan bir iskonto söz konusu ki, bir telekom şirketinin halka arzında bayağı yüksek. Bazen böyle halka arzlar sermaye piyasaları ile henüz tanışmayan bireysel yatırımcıya kültür ve alışkanlık kazandırmak için ucuza yapılır. 1986’dan bu yana Borsa’da yatırım yapan milletimiz için bu da geçerli değil. Eğer son yıllarda Borsa’da bireysel yatırmcının payı azaldısa, bunun sebepleri “borsayı unutması” değil, el konulan ve küçük yatırmcının haklarının tamamen kanunsuz olarak gasp edildiği şirketlerdir. Bir Çukurova olayını kim unutur? Ayrıca, bireysel yatırımcı her gelişmiş ülkede oldğu gib artık kurumsal yatırımcı üzerinden birikimlerini değerlendiriyor. Halka arza aracılık eden kurumların iyiniyet ve profesyönelliğinden en ufak bir kuşkumuz yok. Ama, Sn Kahveci’nin aşağıda değindiği noktalar hakkaten işleri zorlaştırıyor. Nerden baksanız bugünkü ortamda birey ve kurumların 700 milyon dolarlık net hisse alımı yapması hayal kurmak olur. Ancak diğer pozisyonların, mesela Turkcell’i satarak yeni halka arza kaynak aktarılar. Yerli kurumların hisse senedi portföyleri küçük ve böyle bir kağıdı absorbe etmeye yetersiz. O zaman aşağıda bahsedilen sınırlamaların ne anlamı kaldı ki? Yurtdışına döndüğümüzde, bu F/K oranıyla bir çok fon kağıda talip olabilir...di. Ama onlar da muhtemelen Türkiye’de yeni pozisyon açmak yerine eski pozisyonlarını satarak talep verecekler. Risk iştahının yüksek olduğu bir dönemde, aracıların gerçekleştireceğinden emin olduğumuz başarılı bir road-show daha önce Türkiye’yi hiç tanımayan ama telekom uzmanı emekli sandıklarını halka arza getirirdi. Elimizdeki son veriler tüm ABD’de hisse senedi fonlarından kaçış olduğunu gösteriyor. Bu ortamda gelişmekte olan piyasalar riski alıp Türkiye’yle tanışmak pek akılcı olmaz. Ama, çok iyi bir pazarlama ile TT Arap ve Körfez ülkelerinde iyi alıcı bulur. Maksat bu mu? Kahveci’nin Yazısı Acaba yanlış mı yapıyorum. Hesabı birlikte yapalım: İMKB'nin F/K (Fiyat/Kâr) oranı 9-10 arasında değişiyor. Telekom'un arz fiyatına göre F/K oranı 5,5 ila 6,5 arasında. Bu orana göre Telekom oldukça cazip. (1) Telekom sektöründe oranlar daha yukarda ise cazibe bir kat daha artıyor. Bir de tekel piyasa durumu mevcut. Bu duruma benzer şirketlerin kârları daha garanti olduğundan az riskli oluyorlar ve daha yüksek bir fiyat oluşabiliyor. Tekel piyasa koşulları ile risk düşüklüğü Telekom için bir başka cazibe durumu yaratıyor. (2) Telekom'da halka arz edilecek hisseler 525 milyon adet. Bu hisselerin yüzde 65'i yabancılara ayrıldı. Geriye kalan yüzde 35'i Türklere bırakıldı. Sorunumuz, Türklere neden az pay ayrıldı! Görüş: Halka arz apar topar şekilde yapılıyor ki, iyi bir tanıtımla bu hisselerin tamamını Türk halkı karşılayabilirdi. Halka arz lideri kurum yetkilisi Metin Ar “Türklere ayrılan 700 milyon dolarlık kısım dahi büyük bir rakam, yeter ki karşılasınlar” diyor. Ama kendi bankasının toplamda 1,6 milyar dolar ve yüzde 56 halka açıklık kısmı ile yakında 900 milyon dolar bedelli parası toplayacağını da biliyor. İlginç! Birisi bin YTL birisi en düşük F/K. Tuzak mı? Halka arz edilecek hisselerin yüzde 3'ü büyük yerlilere, yüzde 2'si kurumsallara ve geriye kalan yüzde 30'u küçüklere ve çalışanlara ayrılmış. Büyükler denilen kısım zaten adeta bir büyüğe bile yetmeyebilir. Biz yine de küçüklere dönelim: Yüzde 30'un 7'si çalışanlara ve 23'ü küçük bireysel yatırımcılara ayrılmış. Bireysel küçük yatırımcılara ayrılan pay toplamın yüzde 23'ü; yani 525 milyon hissenin 120 milyon 750 bin adedi küçüklere ayrılmış. Ama hesap açımı zorunlu tutulmuş. Hesap açmanın da bir maliyeti var. Küçüklere de denilmiş ki 2 bin hisseden fazla talep edemezsiniz. Yani talep sınırlanmış. Soralım: Türkler yeter ki talep etsin deniliyor ama Türklerin talebini 2 bin hisse ile sınırlıyorlar. Türklere neden sınırlama getirilmiş? Sınırlanan bir talep nasıl artabilir ki? Yabancıya da sınırlama var mı? Çözüm: Özelleştirmelerde sermayeyi tabana yaymak için borsa en güzel yöntem. Sınırları kaldırınız ki Türkler Türk Telekom'u ilk kez bu kadar düşük F/K üzerinden alabilsin. En azından herkes istediği kadar talep edebilsin ve ek satış hakkı Türklere ayrılsın. |
| | |
| | #40 (permalink) |
| İlgi: Telekom un halka arzı. Kilci:`(telekom) On Talep Doneminde Yurticinden 4 Milyar Dolari Uzerinde Bir Talep Geldi` - Cnbce Kilci:` Turk Telekom Halka Arzinda Belirlenen Tahsisatlarda Degisiklik Dusunmuyoruz` - Cnbce Kilci:` Turk Telekom Icin Yabancidan, Yatirimcidan Oldukca Yogun Talep Geldi` - Cnbce |
| | |
| | #43 (permalink) |
| İlgi: Telekom un halka arzı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türk Telekom'un Hazine'ye ait bölümünün halka arz sürecinde 6.4 kat fazla ön talep geldiğini bildirdi. Bakan Yıldırım, açılışını yaptığı Süpercom Telekomünikasyon Fuarı'nın konferans bölümündeki konuşmasında, Türk Telekom'un, kamuya ait % 45'lik bölümünün % 15 oranındaki hissesini halka arz ile kamunun elinden çıkarmaya karar verdiklerini hatırlattı. Bakan Yıldırım, "Millet (Türk Telekom'un halka arzı bu ortamda akıl işi miydi?) diye orada burada söyleniyordu. Halka arz ön talep sürecinde 6.4 kat fazla talep geldi. Bu bile sektörün, bu ülkenin nereye gittiğini gösteriyor. Demek ki, Türkiye'de bilişime yatırım konusunda ne yerli ne yabancı yatırımcının kafasında bir soru işareti var" dedi. |
| | |
| | #47 (permalink) |
| İlgi: Telekom un halka arzı. ne iyi olurdu. Yavru tavşan yuvasından ilk kez ayrılır ve ormanda dolaşmaya başlar. Karşılaştıgı ilk hayvana kendini tanıtır 'merhaba kardeş ben TAVŞAN, sen kimsin?' karşısındaki hayvan 'ben de KATIR der' tavşanın kafası karışır 'nasıl yani?' der. katır: 'benim annem Eşşek babam da At onlar birlikte olmuşlar sonra ben doğmuşum' der Tavşan yoluna devam eder. Karşılaştıgı başka bir hayvana kendini tanıtır 'merhaba kardeş ben TAVŞAN, sen kimsin?' hayvan: 'ben kurt köpeğiyim' der. tavşan yine şaşırır 'nasıl yani?' der kurtköpeği: 'benim annem köpek babam da kurt onlar birlikte olmuşlar sonra ben doğmuşum' der. Tavşan yoluna devam ederken yavaş yavaş aklından bu bilgileri geçirir ve işlerin nasıl olduğunu anlamaya başlar. Karşılaştıgı başka bir hayvana kendini tanıtır 'merhaba kardeş ben TAVŞAN, sen kimsin?' hayvan: 'ben DEVEKUŞU' der. Tavşan afallar: 'hade lennn!' |
| | |
| | #48 (permalink) |
| İlgi: Telekom un halka arzı. Türk Telekom; Halka arzı fiyatlama kriterleri nedeniyle tartışmalara neden olan Türk Telekom'dan hisse almak isteyen çalışanlara iki maaş avans verildiği bildirildi. Türk Telekom'un halka arzında 20 bin çalışanın ön talepte bulunduğu belirtilmişti. yani demek oluyoki adam kendi parasıyla kendi hissesini alıyo.kötü. |
| | |
| | #49 (permalink) |
| İlgi: Telekom un halka arzı. Telekom'a 94 bin yatırımcı başvurdu Türk ekonomisi için "karne" olarak gösterilen Türk Telekom'un halka arz edilen hisselerine 5 katı talep geldi. Talebin yoğun olması nedeniyle 3.90 alt sınırındaki bir hissenin 4.50-4.60 YTL'den satılması benimsendi. Yeni Şafak'ın edindiği bilgilere göre Türk Telekom'un, halka arza edilen hisseleri beklenenin üzerinde talep geldi. Kesin talep sonuçlarına göre yurt içi ve dışından satılacak hissenin yaklaşık 5 katı talep alındı. Ön talepte bulunanların yaklaşık yüzde 75'i, kesin talep için de başvurdu. Telekom'un halka arzında fiyat aralığının üst seviyesinden satış yapılacak. Özelleştirme İdaresi'nin bir hisse için 3.90-4.70 YTL aralığını belirlemişti. Talebin yoğun olması nedeniyle bir hisse 4.50-4.60 YTL'den satılması benimsendi. Büyük bölümü yurt dışında satılacak Türk Telekom'un kumu hisselerinin satışından yaklaşık 3 milyar dolar gelir Hazine'nin kasasına girecek. Gelirin yaklaşık 1 milyar 900 milyon dolarlık bölümü yurt dışından, 1 milyar 100 milyon dolarlık bölümü yurt içinden gelecek. Daha önce hisselerin yüzde 35'inin yurt içinde, yüzde 65'inin yurt dışında satılması öngörülüyordu. Ancak gelen talepler doğrultusunda hisselerin, yüzde 60'ının yurt dışı yatırımcılara, yüzde 40'ının yurt içi yatırımcılara satılmasına karar verildi. Telekom'a, yurt dışından yüksek teklif Körfez sermayesinden geldi. Türk Telekom hissesi satın almak için yurt içinden 94 bin 444 kişi talepte bulundu. Bunlar arasında alım gücü yüksek olanların sayısı 15 bin 889. Yurt içinden kurumsal bazda 179 başvuru yapıldı. En çok hisse talebi, TEKFEN'den geldi. Özelleştirme İdaresi Başkanlar Kurulu ek satış yetkisini kullanmayacak. Satılacak hisse oranı 15'le sınırlı tutulacak. Telekom hisselerinin bir bölümü de PTT ve Türk Telekom çalışanlarına cazip fiyatla satılacaktı. Türk Telekom hissesi almak için Türk Telekom'dan 6 bin PTT'den bin 153 çalışan kesin talepte bulundu. Satış sonrasında Telekom Yönetim Kurulu'nda, Hazine'yi (devleti) temsil eden üye sayısı 4'ten 3'e düşecek. Kurula, satış sonrasında bağımsız 1 üye girecek. Türk Telekom'un ana sözleşmesine göre kamu hisseleri yüzde 30'un altına düşerse kamu temsilcisi 2'ye düşecek. Satış sonrasında Türk Telekom'un yüzde 55'ine sahip olan Oger'i temsil eden üye sayısı yine 6 olacak. |
| | |
| | #50 (permalink) |
| İlgi: Telekom un halka arzı. -------------------------------------------------------------------------------- Telekom'a yabancıdan 3 kat talep Türk Telekom'a yabancı yatırımcı 3 kat talep gösterdi, uzmanlar fiyatın 4.70 YTL'den kesinleşebileceğini belirtti. Fiyat aralığı 3.90-4.70 YTL olarak açıklanan Türk Telekom halka arzında talep toplama süresi sona erdi. Sabah'ın haberine göre fiyatın düşük olduğu ve şirketin üç yıl önceki blok satıştaki piyasa değerinin bir miktar üzerinde halka arz edilecek olmasından dolayı talep patlaması yaşandı. Nisan ayının son günlerinde yapılan ön talep toplamada yerli yatırımcılar 6 kat talep gösterirken, 7-8-9 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen kesin talep toplama döneminde de yabancı yatırımcıların üç kat fazla talep gösterdiği bildirildi. Uzmanlar halka arzda fiyatın, tavan fiyat olan 4.70 YTL'den kesinleşmesini bekliyor. 1 Temmuz 2005'te 11.9 milyar dolara özelleştirilen Türk Telekom hisseleri yatırımcıya 4.70 YTL'den arz edilse bile Türk Telekom'un piyasa değeri 3 yıl önceki blok satış değerinin 800 milyon dolar üzerine çıkabilecek. |
| | |
![]() |
| Etiketler |
| arzı, halka, telekom |
« Önceki Konu
|
Sonraki Konu »
| Konu araçları | |
| |
Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 05:45 PM.